140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Рибар от Филипините стана милионер по неволя

   Преди години филипински рибар се сдобил с огромна перла с тегло 34 кг, след като попаднала в мрежите му. Не дал гласност обаче на странната находка и я запазил за спомен в дома си.

   За зла участ (или за щастие!) наскоро в дома му възникнал пожар и пламъците унищожили голяма част от покъщнината. Рибарят все пак съумял да спаси перлата и в неволята си решил да я покаже на сътрудници от Управлението по туризма, с надежда да припечели нещо от нея. Експертите били шокирани от видяното и оценили перлата на 110 млн. долара, като същевременно задействали процедура по сертификацията й.

   Рибарят бил успокоен, че вече няма да се нуждае от старата си и порутена къща и ще може да си купи ново жилище. Негови приятели пък се шегували, че с парите от перлата може да стане притежател на половината град Пуерто Принсеса, в който живеел късметлията. Това е най-големият и главен град на остров Палаван – трети по големина остров на Филипините. Местните жители от 200-хилядния град пък се надяват историята на рибаря-милионер да привлече множество туристи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ