140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Рибарски наплив по родопските язовири

риболов язовири

Младен Добрев, текст и снимки

Видимо оживление се наблюдава по някои от най-атрактивните язовири в Родопите.

По традиция най-масирано е присъствието на „Доспат” – там палатковите биваци нарастват с всеки изминал ден и така ще е през цялото лято. Привлекателни за рибари и туристи са и други язовири по това направление – „Батак”, „Беглиците”, „Широка поляна”.

В източната част мамят с разнообразни възможности за риболов „Ивайловград”, „Студен кладенец”, „Кърджали”.

Ето и някои горещи новини, които заслужават внимание:

На „Батак” и „Ивайловград” вече се хваща по някой шаран, макар че рибите са инцидентни и се изисква повечко търпение, след задължително захранване на мястото.

На „Доспат” пъстървата се оттегли на прохлада в дълбините и вече не е актуална. Там костури, бабушки и каракуди винаги са в състояние да се отзоват на примамките на рибари.

– Интересни вести идват от сякаш позабравения язовир „Въча”. Пловдивски рибари са направили силен риболов на едри платики, от така наречените „тави” – става дума за риби от кило нагоре, а някои дори по 2 кг.

– На „Широка поляна” също става приятен риболов като костури и бабушки са на преден план, докато каракудите са групирани само в плиткажите откъм Горското стопанство.

– Тролингистите отчитат по някоя бяла риба на „Студен кладенец”, а на „Ивайловград” реализират и сомове от всякаква големина.

 

риболов язовири

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ