140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Рибни деликатеси на фестивал в Несебър

С вокална формация „Фортисимо” и рибни деликатели, приготвени от местни майстори започна четвъртото издание на фестивала „Есенни пасажи”. То бе открито в петък вечер.

Това е едно от събитията, инициирани от местната администрация, които имат за цел да направят града атрактивно място и извън активния сезон.

Фестивалът обединява събития, свързани с традиционния поминък на региона – рибарство, както и различни забавления – игри, концерти, спектакли.

През уикенда ще тече богата програма с музика на народите от Черно през Егейско до Средиземно море – от хороводните ритми на музикални формации “Българка” и “Македонка” до песните на Гръцки хор “Месемврия” и хор за стари градски песни “Блян”. Заедно с музиканти от вокален ансамбъл “Фортисимо” от бургаското музикално училище „Проф. Панчо Владигеров” за съвременното звучене на фестивала ще се погрижат рок-група “Мена” и вокален състав “Сюрприз”.

Програмата на „Есенни пасажи” включва още кулинарни изложби-базари на несебърски домакини, традиционния конкурс за рибена чорба, в който ще се състезават риболовните кораби на Несебър, в уроци по риболов и приготвяне на риба.

Най-младите несебърлии са поканени да участват в екоакция днес сутринта. За тях ще пеят и талантите от Общински детски комплекс , концертът “Деца на морето” е от 16:30 ч. За най-малките има куклена постановка – “Принцеса Квак”.

© www.24chasa.bg

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ