140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Русия: Огромен сом спъва ремонтни дейности на мост

Водолази, спускали се да направят оглед на колоните на моста „Высокий“ в Калининград, се жалвали, че не могат да си свършат работата заради присъствието на огромен сом, който обитавал дънна яма непосредствено до една от колоните. По думите им, звярът изглеждал внушително и вероятно тежал повече от 200 кг. Никой от екипа водолази не се чувствал спокойно в близост до такова чудовище и това забавяло ремонтните дейности.

Достолепният обитател на река Преголя, която минава през града и се влива във Висленската лагуна на Балтийско море, може и да не е показал агресивно поведение, но не е ясно докога ще търпи хорска близост около себе си. Затова строителите обмислят варианти как да си свършат работата без да му нарушават спокойствието.

Мостът е с историческа стойност. Строен е през XVI век, в годините, когато градът е бил под немско владичество и се е казвал Кьонингсберг. След Втората световна война го прекръстват на Калининград и областта става руска територия, разположена между Полша и Литва, с излаз на Балтийско море.

Сега руснаците строят нова магистрала, но имат намерение да съхранят автентичността на моста като паметник на историческо наследство. Пусковият срок на новото трасе е през май догодина, но ако сомът продължи да спъва ремонтните дейности не е ясно дали строителите ще влязат в разчетите.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ