140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Русия победи на световното по улов на шаран

   Езерото Бурдон, разположено в централната част на Франция, събра елита на шаранския състезателен риболов за XVIII Световното първенство в най-продължителната и трудна дисциплина, наричана „тежката артилерия“ на риболова.

   За да бъдат осигурени атракции в най-престижното състезание бяха пуснати над 5 тона израсли шарани в диапазона 5-6 кг, които наред с местното рибно население действително спомогнаха да се получи много динамичен турнир, изпълнен с неясности до последния съдийски сигнал.

   След 72-часова денонощна надпревара, каквито по регламент са състезанията по улов на шаран, световен шампион стана съставът на Русия. Това е първа титла за руснаците след 13 участия на световни първенства. Тимът на Литва остана на второ място, но след епична битка за върха и финиш с равни наказателни точки с шампионите. Третото място е за Румъния, която вече няколко години се задържа в елита на тази дисциплина.

   Нашият отбор завърши на 12-то място от 26 участника, което може да се приеме за добро класиране. Двойката ни Иван Николов и Ивелин Георгиев спечели секторна победа, но заради по-скромния улов останаха на четвърто място в индивидуалното класиране.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ