Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Русия стана световен шампион по фидер

          С убедителна победа за руския отбор завърши световното първенство по фидер риболов, състояло се на гребния канал Остелато в Италия. Подгласници на шампионите станаха тимовете на Холандия и Англия. Българският отбор завърши на 21-о място от общо 29 участника. Индивидуален шампион е германецът Феликс Шюерман.

         По време на състезанието са се ловили основно платики, като рибите доста са променили поведението си в хода турнира. На тренировките са били по-активни и не особено претенциозни към монтажа на линията, докато впоследствие са показали капризи и това наложило преминаване към по-фини монтажи. Нашите състезатели трудно са се преориентирали и са изостанали в класирането през първия ден. Последвали са някои корекции и във втория манш сме се изкачили до 13-о място. В крайна сметка в общото класиране останахме извън първата двайсетица. Най-добре от нашия отбор се е представил Борислав Благоев с 3-о и 6-о място в сектора си и 31-о място в индивидуалното класиране.

         Ние сравнително отскоро развиваме тази риболовна дисциплина и затова не може да имаме големи очаквания на международните форуми. Все пак участието ни ще спомогне да сверяваме часовниците с най-добрите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ