140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Руснаците питат за ловен туризъм у нас

Североизточното държавно предприятие (СИДП) представи страната ни на престижното международно ловно изложение „Arms & Hunting“, което ежегодно се провежда в Москва, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

В рамките на форума българският щанд привлече хиляди любители на лова и доказа огромният интерес на руските ловци към организирания ловен туризъм у нас.

Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности от СИДП, както и лично директорът на предприятието инж. Веселин Нинов презентираха богатото разнообразие от дивеч и високото качество на ловните услуги у нас.

Посетителите на изложението отправиха редица въпроси, свързани с организирания лов в различни части на страната ни, и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон в България. Специално за изложението беше подготвена брошура, която да рекламира ловните ни дестинации.

В обхвата на СИДП има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен. ДЛС „Черни Лом“, ДЛС „Паламара“, ДЛС „Балчик“, ДЛС „Шерба“ и ДЛС „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча. Сред най-разпространените видове, които са обект на лов и ловен туризъм, са благородният елен, сърната и дивата свиня, както и заекът, яребицата и фазанът.

Интерес представляват също муфлонът, еленът лопатар, пъдпъдъкът и водоплаващият дивеч.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ