Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

С помощта на НЛРС-СЛРБ деца зарибяваха р. Огоста

деца зарибяване огоста

На 10 юли шейсет децата направиха зарибяване в няколко участъка от река Огоста съпроводени и научени как се прави това от членове на ЛРС „Огоста“-Монтана и най-вече от ръководителя на сдружението Александър Георгиев.

Децата са част от лятната кампания „Синьо лято“, която се организира безплатно от Общинския съвет по наркотични вещества в Монтана и ЛРС „Огоста“-Монтана.

деца зарибяване огоста

Зарибяването край Чипровци и селата Мартиново, Превала, Горна Лука и Бели Мел за поредна година стана възможно благодарение на съвместната работа на НЛРС-СЛРБ и асоциация „Хидроенергия“, която подпомага „Националната програма за поддържане на видовото разнообразие и устойчивото ползване на ихтиофауната във водните обекти“ на Съюза ивече две години в българските реки се зарибява с балканска пъстърва, отгледана и доставена от стопанството в „Тошков чарк“ лично от неговия управител Веселин Урумов.

деца зарибяване огоста

Дра дни по-рано бяха зарибени и целите протежения на реките Панагюрска Луда Яна и Стрелчанска Луда Яна. Рибата е пусната като по учебник, с проходими автомобили в протежение на километри е зарибено равномерно на всякъде след темпериране на целия зарибителен материал.

деца зарибяване огоста

На няколко места чувалите са носени в раници по1,5 км в трудния терен и разбира се това е възможно благодарение на доброволци от Ловно-рибарско дружество „Глиган” – Панагюрище.

Кампанията „Синьо лято“ предлага забавна ваканция, приятели, язовир, въдици и деца, които са готови да запълнят свободното си време по различен и интересен начин. На язовир „Долна вода“ край Монтана всяка група от деца прекарва по една седмица. В нея могат да се включат предимно момичета и момчета от по-малките класове.

деца зарибяване огоста

В края на всяка седмица всички се състезават с въдиците и прилагат наученото. Освен всичко за риболова децата учат за видовете животни, как да оцеляват в природата, имат и специална лекция за превенция в сферата на зависимостите.

Всичко е добре, когато свършва добре и наученото от децата намери приложение, когато те станат големи хора и започнат да носят отговорност за всичките си действия. Това да оставят след себе си по-чисто, отколкото са го заварили, е основен мотив в това прекрасно начинание, и разбира се, трябва да върнем живота в реките и водоемите на България.

С помощта наасоциация „Хидроенергия“ през тази година НЛРС-СЛРБ ще направи и едно есенно зарибяване.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ