140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

С шаран 18,2 кг бе закрит сезонът на язовир „Ивайловград“

язовир „Ивайловград“

На 12 април, само два дни преди влизане в сила на пролетната забрана за риболов, на язовир „Ивайловград“ е уловен трофеен шаран с тегло 18,2 кг. Майстор е 28-годиш­ният Николай Динков, от Ямбол. След по­добаваща фотосесия рибата е претеглена и върната на свобода, което се вижда и от ефектни видеокадри. Г-н Динков беше лю­безен да сподели някои подробности относ­но това събитие.

„Групата ни беше доста голяма, все запа­лени рибари от Ямбол и региона. Избрахме мястон на язовир „Ивайловград“ за бивакуване в м. „Вечния огън“ и там прекарахме 11 дни, до последния разрешен ден от сезона. Повечето са тролингисти, но аз заложих на дънни въдици от брега и изцяло се съсредоточих към улова на шаран. Захраних с лодка място на около 50 метра дистанция, при дълбочина 4,5 метра. Въдиците също вкарвах с лодката, за да ги презентирам максимално прецизно на петното.

Времето обаче се оказа много променливо, преобладаващо студено, сутрин температурите спадаха до 1-2 градуса. Риболо­вът определено беше слаб, дори каракудите се обаждаха съвсем епизодично, а и бяха пределно мудни. И все пак моето търпение беше възнаградено. Имах едно шаранче към 2-3 кг на третия ден, а чак на осмия ден рано сутринта удари този красавец. Монтажът на печелившата въдица беше три силиконови зърна царевица „на косъм“. Свидетели на улова бяха няколко човека от групата: баща ми Добромир Динков, Иван Недечев, Георги Христов.

язовир „Ивайловград“

Това е мой личен рекорд, с който подобаващо закрихме сезона на пролетния риболов и ще ме топли дълго, поне до откриването на новия летен сезон. Тогава пак ще сме на любимия ни язовир „Ивайловград“. На него винаги може да се очакват трофейни риби – и за шаранджиите, и за тролингистите.

Ето един факт, който искам да спомена. През миналата година колегата от групата Иван Неделчев закачи огромен сом на тро­линг, казва със сигурност над 100 кг. Борил се часове наред и когато исполинът вече почнал да се предава, се откачил. Халка­та на куката не издържала на този жесток напън и се отворила. Такива сомове наистина са много трудни, но щом ги има значи имаме шансове да ги надвием. Затова ще живеем с надежди за силен летен сезон…“

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ