Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Съдят земеделски производител заради отстрела на ловно куче

Районната прокуратура в гр. Радомир изправи пред съда земеделски произво¬дител с инициалите Я. Н. за проявена от него жестокост към ловно куче. Към ок¬томври 2017 г., когато станал инцидентът, Я. Н. имал стадо от около 200 овце, които били отглеждани във ферма в радомир¬ското село Касилаг. На 08.10.2017 г. му се обадил Г. Г., който работил при него като гледач на животни, и му съобщил, че пус¬натото на паша стадо било подгонено от тичащи наоколо ловни кучета. Работникът успял да прибере овцете до входа на фер¬мата и да изгони кучетата, но едно от тях продължило да преследва отлъчилото се шиле.
Я. Н. много се изнервил от създалата се ситуация, взел ловната си пушка, заредил я и от разстояние около 10 м стрелял по кучето, което веднага паднало на земята. Тогава той го приближил и видял на на¬шийника телефонен номер на собственика му. Обадил се на председателя на ЛРД- Кондофрей и му казал за случилото се.
Бил подаден сигнал до органите на МВР, а на място била изпратена дежурната следствено-оперативна група.
В хода на разследването било устано¬вено, че гончето било на възраст от около година и пет месеца и е починало вследствие на прострелването с огнестрелно оръжие и нанесени множе¬ство травматични увреждания в различ¬ни части на главата. Оръжието, с което е бил произведен изстрелът, е пушка марка „Стоджер“, законно притежавана от Я. Н.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ