Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Сафридът дойде, сезонът започва обещаващо

Младен ДОБРЕВ

Пълни чепарета с хубав пролетен сафрид задърпаха риболовците по морето. При това не само от лодки, ами и от брега. Първи се похвалиха по Южното Черноморие, с хванати риби още преди средата на май. Постепенно еуфорията обхвана рибарската гилдия и на север. Мало и голямо хукна да гони пасажите. Показателно е, че за място по скалистите брегове на нос Агалина се отива далеч преди развиделяване. Казват, че празно чепаре там не се вади. Особено силни са сутрешните часове, когато при добро място и оптимално време може да се натрупа улов от 5-6 кг. Дори на морската гара във Варна вадят риба – там сафридите са по-дребни, но пък излизат и сардини.

Пролетният сафрид дойде „по график“ през май, но изненадва с доста гъсти пасажи. Оптимистите твърдят, че това е добра предпоставка за силен сезон по морето. Дали ще е така, предстои да видим. Засега рибарите се възползват от доброто настроение на рибките и трупат актив, без да се ангажират с дългосрочни прогнози.

Още актуални информации за това къде какво кълве може да намерите в бр. 21 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ