Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Сафридът идва предсрочно

Доскоро за улов на сафрид никой нищо не споделяше нито по разни рибарски форуми, нито по крайбрежните заведения, където се събират любители на морския риболов. Наблягаше се предимно на кефалови риби и то без да се говори за трайни резултати.

Първите вести за улов на граца (така морските чеда наричат дребния сафрид) дойдоха от Северното Черноморие. Напипали го тук-там от лодка, на чепаре, но по вечерно време. После се похвалиха и от района на Маслен нос, приличен улов вървял и на места в Бургаския залив, и още по на юг.

Това все пак са първи симптоми на прииждане на пасажи от сафрид по нашето крайбрежие. Някое килце може да се направи при добра слука, но няма никаква сигурност. Хубаво е, чe става в разгара на лятото. Значи на есента може да се погледне с по-голяма доза оптимизъм. А и тогава сафридите видимо наедряват.

Мигриращите риби правят смисъла на есенния риболов по морето. Всяка година е различна в това отношение. По-миналата беше доста благодатна, миналата рибите се отчетоха скромно, дано тази пак да е от добрите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ