140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Салманово – Ловец победи в конкурс с 13,5 кг диня

Шумен, Георги Ников

За 29-ти път в прочутото шуменско село Салмано­во премина традиционният Фестивал на динята под логото „Прохлада и дини”, което е едно признание за бостанджиите от този край за тяхното добро производ­ство.

Първото място за най-голяма диня получи Милен Петров, който е ловец в дру­жинката на с. Салманово, която е част от ЛРС-Вели­ки Преслав, и това му носи голяма гордост.

„Не можах да отида на откриването на новия ловен сезон, защото в същия ден се проведе и празникът на динята, но ос­танах много доволен, кога­то разбрах, че моят сладък плод е най-едрият – 13.440 кг тежеше динята ми, която участва в традиционния кон­курс.

Имал съм обаче друг път и по-големи любеници, по около 16-17 кг, отглеж­дам петдекаров бостан, кой­то е на капково напояване и продължителната суша това лято не се отрази на растенията, защото те по­стоянно получават нужната вода.

Много съм доволен и от факта, че дъщеря ми Росица, която е 16-годиш­на, ученичка в Шумен, на­мира време да ми помага и без нейна помощ трудно бих се справил, радвам се, че имам добра наследница във фермерството“, казва дългогодишният земеделски производител от с. Салма­ново Милен Петров.

Освен бостана той отглежда и 8 дка зеле, 7 дка лешници, 3 дка сливи, 5 дка праскови и е ненадминат пчелар в Камчийската долина със 120 пчелни семейства, от които добива качествен пчелен мед. Въпреки всичко това намира време и за любимо­то си хоби – лова.

От последния брой 34 на вестник “Наслука”

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ