140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Салманово – Огромен глиган уби 4-годишно куче в невиждан екшън

Георги НИКОВ

След дълги часове следене сред лозята и гората край селото, ловците от Салманово успяха да съборят огромен глиган, към който бяха отправени пет куршума, а шестият и последен – този на Кольо Колев, се заби точно в сърцето му. „Когато го видях, беше на около стотина метра, издебнах го и го заковах на място. Вървеше на три крака, защото четвъртият бе счупен от изстрел на колега“, разказва Кольо Колев.

Подобна слука салмановските ловци не са имали скоро. За съжаление обаче, преди да умре, разяреното диво животно е убило 4-годишното ловно куче на Йордан Станчев, председател на дружинката от съседното село Златар, който е бил гост на салманци.

„Голям екшън изживяхме, имаше много следене, бягане, но накрая успяхме. Глиганът се обърна в едно дере, като в продължение на час се мъчихме да го изтеглим с дебели въжета, дърпани от високопроходима техника, за да го закараме до ловната ни база „Антените“. Животното беше много охранено и изключително силно, дълго го следихме, докато успеем да го отстреляме. Има и хубав трофей, зъбите му са с дължина 21 см. Това е най-голямата ни слука досега и се радваме, че опитният стрелец Кольо Колев успя да го събори“, казва председателят на дружинката Харалан Хараланов – Хари.

Всъщност огромният глиган е третата слука за този сезон на ЛРД-Салманово. Ловците се надяват на още добри излети, тъй като в ловищата има движение, срещат се прасета, а и редовно се изнася достатъчно храна, за да се задържат животните.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ