140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

САЩ – Веслонос става кандидат за женски рекорд

сащ веслонос

Американката Емили Роуз предостави всички необходими документи и даде заявка за признаване на женски рекорд в категорията „веслонос“ в Световната асоциация по спортен риболов IGFA.

Тя се е сдобила с този трофей по време на риболов на езеро в Уест Палм Бийч, щата Флорида. Емили замятала със спи­нингова въдица и така примамила 10-килограмовия веслонос. И както повеляват етичните норми, след цялата церемония по измерване и снимки, върнала този впечатляващ веслонос в нейния дом.

Веслоносът (Polyodon spathula) е представител на есетро­образните риби. Родината му е Северна Америка, като може да се срещне в река Мисисипи и нейните притоци Охайо, Мису­ри, Илинойс, както и в други реки, вливащи се в Мексиканския залив. Храни се основно с планктон и не се счита за хищник. Затова постижението на Емили донякъде е изненадващо, за­щото го е хванала на спининг, както се ловят риби с агресивно поведение и хищен нрав.

Тази риба вече е преселена и се подвизава и у нас, пусната най-вече като атракция в някои частни водоеми. Затова и все още нямаме утвърдени традиции в улова й.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ