140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Същински фурор в ловните полета на ЛРС-Омуртаг

Младен ДОБРЕВ

За силния старт на омуртагското сдружение в свинския лов вече съобщихме. Сред отличниците още на първия излет беше и Първа градска дружина в Омуртаг, отчела се с отстрелян 220-килограмов глиган. Даже тогава споменахме и за оптимизма на местните ловци, очакващи добър сезон след летящия старт.

Ето че отново се връщаме към омуртагските ловни полета с интересни новини. Още на следващия уикенд Първа градска дружина направи фурор с поваляне на три животни. Общо 20 ловци излизат в неделния ден в землището на с. Тъпчилещово, в обрасло сечище, но в близост до огромен масив с необрана царевица. Залагат пусии и гоначите поемат из гъсталаците, заедно с кучетата. Скоро вдигат цяла сюрия с прасета и паникьосаните животни излизат на мушката на стрелковите постове. Започва стрелба от няколко позиции и три прасета падат под точните изстрели на Стойчо Николов, Сунай Фетов и Стоян Петров. Първият е гост от Търговище, другите двама майстори са местни ловци. Отговорник на лова е Исмаил Мехмедов, който още след първата гонка обявява край на излета. Трофеи няма, но и тези отстреляни прасета не са малки. Слуката е достатъчна, повече от това здраве му кажи. Следват снимки, поздравления за добрата екипна работа и точната стрелба на майсторите. По-натам продължават с обработка на отстреляния дивеч и коментари по тактиката за следващия лов. А вечерта ще има и подобаваща почерпка, това е ясно.

В цялата тази еуфория председателят на дружината Петър Сотиров не пропусна да звънне до софийските си приятели от редакцията на в. „Наслука“ и да изпрати снимки от поредното ловно шоу, сътворено от омуртагските ловци.

Е, май при тях денят се познава от сутринта, както казва народът…

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ