140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Турнир „Св. Хуберт“ в ДЛС-Тракия

На 30 март в района на Държавно ловно стопанство “Тракия” се проведе демонстрационен турнир за ловци и кучета, работещи със стойка, по правилата на „Св. Хуберт“. Участие взеха 18 от най–изявените през последните 2 години състезатели, които бяха разпределени в три батерии. Събитието бе организирано от НЛРС-СЛРБ и МЗХГ и през последните години се превърна в традиция, която демонстрира атрактивните и майсторски изпълнения на ловните кучета и техните стопани. Съдийската комисия бе в състав Истилиян Маринков, Танко Ранделов, Тончо Милев, Любомир Катронски, Иван Маринов и Невен Каравасилев и се радваше на изключително спортстменско отношение от страна на състезателите.

При перфектна организация и прекрасни метеорологични условия до баража стигнаха победителите в своите батерии – Иван Стефанов от ЛРС-Долни Чифлик с Кели Стефанов Одесос, Иван Иванов от ЛРС-Пловдив с дратхар Беси и Димитър Тодоров от ЛРС-Септември с английски сетер Дино от Белмекен. Единственият от тях, които вдигна и отстреля фазани бе Димитър Тодоров, с което заслужи първото място. Негов подгласник стана Иван Стефанов, а трети е Иван Иванов.

Шестицата допълниха Петър Ветренски от ЛРС-Пазарджик с курцхар Кайен фром Ветренски, Светослав Спасов от ЛРС-Монтана с епаньол бретон Марк и Юлиана Попова от ЛРС-София-юг с курцхар Сони фром Ветренски.

Купите и медалите бяха осигурени от ИАГ, предметните награди от НЛРС-СЛРБ, а кучешката храна за четириногите помощници от фирма HAPPY DOG.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ