140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Състезание в гатера край Кресна – тест за формата на ловни кучета и повод за самочувствие на стопаните

състезание кресна

Полигонът за изпитания на ловни кучета, работещи на дива свиня, край град Кресна, собственост на ЛРС “Синаница“ предоставя чудесни условия за провеждане на регионални и национални изпитания в тази категория.

Хубавото време и добрите условия за надпреварата позволиха на 42 гончета, водени от своите стопани от различни сдружения от страната – Гоце Делчев, Перник, Радомир, Баня, Благоевград, Дупница, Струмяни, да покажат моментната си форма по откриване и облайване на дивата свиня в полигона.

Състезанието беше посветено и на 140 години Организирано ловно движение в България, което се които се отбелязват през 2024 г.  Съдийската бригада от София в състав Георги Младенов и Иван Маринов обясниха на участниците в състезанието правилата, по които се провежда надпреварата и критериите за оценяване уменията на кучетата при намирането на дивото прасе в гатера и последващото негово облайване.

Публиката от ловци и любители на ловни емоции, събрали се в м. “Влашка чешма”, усетиха динамиката на състезанието и щедро аплодираха изявите на най-добрите гончета.

След оспорваната надпревара съдийската бригада обяви призьорите в изпитанието.

Най-добре се представи трицветното гонче Батур на ловеца Юсуф Косин от ЛРС-Гоце Делчев. Негови подгласници съответно на второ и трето място станаха трицветното гонче Лиско на Исмаил Гарип  също от ЛРС-Гоце Делчев и Чара на Любомир Чалтънов от ЛРС-Кресна. Призовата шестица допълват кучетата на Велизар Стоянов, Калоян Котев и Тахир Хаит.

състезание кресна

Победителите за Купа “Синаница” получиха грамоти, медали и по един чувал гранулирана храна за кучета, дарени от ветеринарната клиника в Струмяни на д-р Борис Андреев и фирма „Хепи Дог”- София.

Организаторът на състезанието Димитър Янев, специалист по лова в ЛРС “Синаница” – Кресна, благодари на участниците в състезанието и обеща, че ще се провеждат и други състезания по различни поводи. 

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ