Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Състезатели от цялата страна участваха в турнир по ловна стрелба край Велико Търново

стрелба велико търново

Спортният клуб по ловна стрелба във Велико Търново постави началото на новия стрелкови сезон с двудневен турнир в дисциплините „Скийт” и „Спортинг”.

Към надпреварата, организирана от председателя на клуба Пламен Филев, проявиха интерес състезатели от цялата страна, които се събраха на ловно-стрелковия комплекс в м. „Картала” край старата ни престолнина. Два дни те мериха сили в ловната стрелба.
В дисциплината „Скийт” на 100 панички участваха 18 състезатели от цялата страна. В крайна сметка най-точен в стрелбата се оказа Пламен Филев, който се класира на първо място. Второто и третото заеха Божидар Димитров и Огнян Димитров от ЛРС-Пловдив.

стрелба велико търново


На следващия ден 36 души от 15 ловно-рибарски сдружения се бориха за престижните места в другата дисциплина – „Спортинг”. Те стреляха по схемата на 30 панички от 3 места по 10. И този път първото място зае представител на домакините – най-точен в стрелбата беше Мерт Чолаков от дружината във великотърновското Ново село, който впечатли с 25 точни изстрела. За второто и третото място се наложи да има престрелка, в която участваха четирима състезатели с по 24 панички в актива си. Така второто място зае  Калоян Иванов от ЛРС-Русе, а третото – Йордан Марков от сдружение „Балиста” в Казанлък.


Както винаги, участниците в турнира останаха много доволни от отличната организация на състезанието и добрите условия на стрелбището, които им позволиха да покажат спокойно уменията си в стрелбата и да се борят за по-добро класиране. За това допринесоха и партньорите и спонсори от оръжейният магазин „Алексис” и  „Елит мес” във Велико Търново.
Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ