Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Състезателният риболов приключи с турнири за купата на БФРС

Състезателният календар на Българската федерация по риболовни спортове за 2018 година окончателно е закрит. Голям турнир събра общо 118 риболовци – фидеристи и плувкаджии на Гребния канал в Пловдив в края на октомври, за да премерят сили в последното състезание – за купата на БФРС. Уточняваме, че то беше отворено за всички желаещи, без значение дали са със статут на състезатели или любители в риболова.

27 отбора на фидер и 22 отбора на плувка играха в два състезателни манша, а още 10 детски плувкаджийски тима в неделния ден допълниха пъстрата картина на това уникално състезание с общо 118 участници.

Състезанието на плувка премина при пълна доминация на кърджалийската школа. Първото място спечели отборът на „Кърджали 1“ в състав Димитър Димитров и д-р Бирджан Мехмед. Те уловиха и най-много риба измежду всички отбори в турнира – общо 29,150 кг за двата състезателни дни. След тях завърши „Кърджали 2“ с Абдулла Аптула и Аднан Дормуш в състава, а на трето място се нареди „Вижън 1“ с Пламен Панталеев и Калин Радев.

При фидеристите категорична победа спечели тимът на „Промикс 2“, съставен от Красимир Сабахов и Благой Вълчев. Двамата финишираха с улов от 25,150 кг улов и цели 9 точки разлика с вторите в класирането „Мосела 1“ (Ивайло Василев и Владимир Барболов). Третото място е за „Промикс 1“ (Красимир Недев и Иван Атанасов).

Неделният турнир за деца и юноши също протече оспорвано и с много емоции. Победи тимът на „Арена-Митерсон“ в състав Калоян Миленов и Антоан Петров. Втори са „Шампион фийд“ с Тодор Митов и Димитър Томов, а трети – „Монтана“ с Денис Красимиров и Мартин Иванов.

Шаранджиите изиграха финалния турнир на добре познат и утвърдил се през последните години за такъв тип състезания язовир – „Тръстиково“ край гр. Провадия.

В 72-часовия маратон взеха участие 20 състава, като впечатлиха гостите от Румъния. Техният отбор „WLC“ наложи такава хегемония, че просто отвя конкуренцията на нашите претенденти за челни позиции. Битката действително беше ожесточена, но за разпределение на другите призови места. Резултатите в края говорят красноречиво – румънците финишираха с улов от 235 кг риба, докато подгласниците „Фиш мания“ и „Алигатор“ приключиха с актив съответно от 145 кг и 121 кг.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ