Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Съвместна зарибителна акция по р. Марица в Пловдив

зарибяване пловдив

Пловдивски риболовци и доброволци от сдружение „Браво, Пловдив“ пуснаха в Мари­ца големи количества сом и бял амур. Над 2 хиляди малки рибки бяха разселени в реката в района на града.

„Тази година, благодарение на средствата, дарени от „Браво, Пловдив“, успяхме да заку­пим три пъти повече зарибителен материал. Сред тях има доста запалени рибари, които предишни години са правили самостоятелни дарения. Благодарим на всички за жеста. Тази година те са най-големият дарител в нашата кампания, като се включиха с 1500 лева. Обе­динява ни желанието за по-чиста природа и повече живот в нашите реки и езера“, коменти­ра Павел Драгов, който е в основата на иници­ативата, провеждана през последните няколко години и добила голяма популярност.

зарибяване пловдив

Председателят на сдружението Веселин Костов се пусна с каяк по реката, за да помогне на участниците в акцията да хвърлят рибите по-навътре в реката, тъй като около бреговете е много заблатена, а коритото не е почиствано с години.

Част от рибарите пристигнаха със семей­ствата си и децата им също активно се вклю­чиха в акцията. Някои от малчуганите се по­возиха и с каяк по реката. След зарибяването районът бе щателно почистен от всякакви боклуци.

зарибяване пловдив

По-възрастните пловдивчани с умиление си спомнят, че до края на 60-те години Марица е била естествен привлекателен център за малки и големи, имало е места за плуване и брегове за плажуване.

Екипът на „Браво, Пловдив“ е категоричен, че реката трябва да бъде място за култура, бизнес, спорт и отдих чрез благоустрояване на крайбрежните зони, изграждане на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще на­стояват това да бъде и основна точка в рабо­тата на следващото управление на града.

Ивелин ГАНОВСКИ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ