140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Съвместни проверки на ИАРА по Дунав с румънските служби

ИАРА проверки

*Съгласно план за сътрудничество между ИАРА и румънската Агенция по рибарство (ANPA), е извършена съвместна проверка от инспектори на двете институции във водите на река Дунав. Целта на мисията е спаз­ване на правилата за извършване на регламентиран риболов. Участие в съвместната проверка от румънска страна са взели и екипи на Гранич­на полиция. Проверени бяха български и румънски лица, извършващи стопански риболов в граничната река. Нарушения не бяха констатирани.

*След подадена информация от Гранична полиция за поставени бра­кониерски мрежи в акваторията на Черно море, инспектори от ИАРА- Добрич са извършили проверка на посочените координати с патрулна лодка. При обхода са установени и извадени от водата 1200 м незаконни калкански мрежи. Уловената в тях риба е освободена, а мрежите са из­зети.

*Румънски гражданин е спипан да превозва риба от вида сафрид без да има нужните документи за произход на рибата и с нелицензирано пре­возно средство. Рибата е иззета и предадена на Социален патронаж в градовете Каварна и Шабла.

*Общо 3 мрежи са извадени от река Янтра при с. Беляново, след про­верка на екип от ИАРА-Велико Търново, офис Свищов.

*Доброволци от ЦРОО са извадили две бракониерски мрежи от водите на язовир „Ястребино“ в района на хижата в близост до стената. Рибата е освободена, а мрежите са предадени на ИАРА-Търговище.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ