140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Сдружението в Дряново закри сезона с традиционен празник

Празникът премина под знака на 135-годишнината от организираното ловно движение в България и 150-годишнината на град Дряново.

По традиция от последните години, СЛРД „Стринава” открива и закрива сезона в присъствието на кмета на общината Мирослав Семов, който и този път беше сред ловците. Преди богатото тържество в парк-хотел „Дряново”, ловците и риболовците от сдружението се събраха пред ловния дом в града. Точно 17 часа те се подредиха по дружини – всяка със своето знаме, като най-отпред Мирослав Димитров от дружинка Ганчовец, държеше вдигнато знамето на Сдружението. Ловците отдададоха почит на учредителите на дружеството през 1891 година и поднесоха венец пред паметната плоча на ловния дом. Под звуците на песента „Хубава си, моя горо”, избрана за химн на Сдружението, последва построяване на знаменосците и внасяне тържествено на знамената в залата на парк-хотел „Дряново”, където се проведе последващата, тържествена част за закриването на ловен сезон 2018/2019 г.

Наред с кмета Мирослав Семов, гости на празника бяха Димитър Йорданов – председател ловното дружество във Велико Търново – учредено първо у нас, Пламен Филев – председател на Федерацията по ловна стрелба и член на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ, инж. Цветелин Миланов –  директор на Северноцентралното държавно предприятие, приятели на ловците и риболовците.

Председателят на сдружението Рачо Рачев приветства участниците в празника, като отчете резултатите през ловния сезон.

Гост на ловджийския празник беше Фолклорната група „Ганчовските снахи”, които вдигнаха градуса с песните и задявките си. Танцовият състав „Хороигранса” към НЧ „Денчо Славов” в с. Ганчовец пръв поведе хорото, на което се хванаха ловджии и ловджийки. Така, с много веселие, празникът продължи до късно през нощта.

Мариана Мандичева

Подробности четете в новия брой на в. “Наслука”

 

 

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Стринава-Дряново” – гр. Дряново
Пощ. код: 5370
Телефон: 7-24-88
Мобилен: 0887 723 562

Реклама

ЛОГО - СЛРБ