Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Седмица преди старта на новия сезон – Ловци от ЛРС–Радомир почетоха проф. Иван Колев

колев радомир

Да почетат ловеца и преподавател  в катедра „Ловно стопанство” на Лесотехническия университет проф. Иван Колев, да отпразнуват деня на ловеца и да си пожелаят слука през новия ловен сезон. Затова на 7 август се събраха за 13-та поредна година ловци от ЛРС – Радомир пред родната къща на проф. Колев в село Кондофрей.

Председателят на ловната дружина на село Кондофрей Пламен Георгиев, като домакин даде думата на Ивайло Банков, председателят на ЛРС – Радомир. Банков поздрави колегите си с предстоящото откриване на новия ловен сезон за лов на прелетен дивеч и обяви как всяка година местната ловна общност почита паметта на своя учител – проф. Иван Колев.

колев радомир

 „Всяка година се събираме тук на този ден, седмица преди откриването на лова на прелетен дивеч, да отбележим седмицата на лова и дивеча, да подкрепим Националната организация и делото, което е започнал проф. Иван Колев. Ние трябва да се стремим да развиваме това, което професорът ни завеща, като работим за доброто на ловците, на дружините, на сдружението и на Националната организация. Трябва да спазваме законите и да се отнасяме с необходимия респект към природата и дивечовото богатство и със своята работа, докато упражняваме своето хоби, да ги обогатяваме.”, каза Банков и на свой ред даде думата на дългогодишния председател на ЛРС – Радомир и легенда в ловното дело на България Христо Златанов. „Негова е и инициативата за паметника на проф. Колев. Аз съм само наследник.”, обясни председателят Банков.

колев радомир

 „Най-добре е да получиш богато наследство”, така започна обръщението си към ловците Христо Златанов, който дълги години е бил и член на УС на Националната организация, а сега е почетен председател на ЛРС–Радомир. – Събираме се тук всяка година и във връзка със седмицата на лова и дивеча и деня 6 август – Ден на нашата любима ловна организация. През много перипети е минал Съюзът – възходи и падения е имал, но върховете на ловното дело са през 80-тте години на миналия век. Тогава в нашите среди, като ловни корифеи, които гледахме с възхита и се учихме, се открояваха нашият проф. Иван Колев и проф. Никола Ботев. Това са хората, които дадоха най-много на ловната наука в България и тогава наистина ловното дело и дивечът в България бележат своя връх.

Ние, като наследници на тези наши учители, се ръководим от техните принципи.”

колев радомир

С  поставянето на венци пред паметната плоча на проф. Иван Колев завърши традиционната тържествена част на събитието и започна неизбежният ловен банкет.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ