140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Семеен ловен събор в Нови пазар

нови пазар

Нови пазар, Георги Ников

Първият ловен семеен събор се състоя в зоната за отдих “Станата” край град Нови пазар

Той беше организиран от Ловнорибарското сдружение в град Нови пазар и както каза председателя му Кирил Тошев,ще се превърне в традиционен и ще се провежда всяка есен на 22 септември.Отец Андрей и отец Димчо от православния храм в Нови пазар осветиха знамената на сдружението и на ловните дружинки.

Главният секретар на Националната ловнорибарска организация инж.Васил Василев приветства участниците в събора,той награди Пламен Колев,ловен специалист в сдружението по повод неговия 60 годишен юбилей,който навърши на 22 септември.Повече от четвърт век Пламен Колев работи в новопазарското сдружение и със старанието си е спечелил доверието.

Прочетен беше поздравителен адрес от Управителния съвет на националната организация и лично от името на инж.Иван Петков до юбиляра с пожелание за още дълъг живот и дейност в ловното стопанство.Юбилярът беше награден с отличието “Заслужил деятел”.

Поздравления направиха и кметовете на общините Нови пазар Ивайло Камаджиев и на Каолиново Нида Ахмедов,които са и ловци.Те пожелаха на ловците от Лудогорието добра слука през новия сезон за едър дивеч.

Проведоха се и състезания по теглене на въже,където победители станаха представители на ловната дружинка в град Каолиново.Много бяха и участниците в изложбата на пити,баници,кексове и баклави,подготвени от съпругите на ловците. 

Повече подробности във вестник “Наслука” в следващия брой.

нови пазар
 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ