Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шампионска титла за „Родопа 2002“ в спининга

Третият заключителен кръг от националното първенство по улов на пъстърва отново се състоя на река Въча край девинското село Михалково. Отново имаше изненадващ победител – този път „Стари видри“ се изявиха в най-добра светлина и взеха победата, но заради слаби изяви в първите два кръга те не съумяха да се доберат до медал в генералното класиране.

Така и в трите кръга на тазгодишния шампионат имаше различни победители – на старта лидер се оказа „Родопа 2002“, във втория кръг ликуваха спинингистите от ЛРС-Асеновград, за да се стигне до победата на „Видрите“ в третия кръг. Дългогодишният ни шампион ЛРС-Девин все се оказваше сред подласниците, но това пък му отреди почетното трето място в крайното класиране на тазгодишното първенство. Втори е ЛРС-Асеновград, а с шампионската титла се окичи отборът на „Родопа 2002“.

Всъщност, победата на смолянските риболовци е съвсем закономерна и това личи от индивидуалното класиране. Там първите три места са за състезатели от „Родопа“. Шампион е Георги Гетов с подгласници Петър Лаков и Любомир Бояджиев. Това е седма индивидуална титла в актива на най-добрия ни спинингист Георги Гетов, но повечето от тях са като състезател на ЛРС-Девин, където шампионът се подвизаваше години наред, преди да смени клубната си принадлежност и на пристане на смолянчани.

 

Крайно класиране 2017 г.

1. „Родопа 2002“

2. ЛРС-Асеновград

3. ЛРС-Девин

4. „Стари видри“

5. „Риб. Свят“

6. „Острието“

7. „Видракс“

8. „Станимака“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ