140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шампионски емоции на финала за Купата на НЛРС-СЛРБ по „Спортинг“ (ВИДЕО)

спортинг купата на нлрс-слрб

На 8 юли на стрелбищния комплекс в Казанлък се проведе финалният турнир по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Право на участие имаха 60 финалисти и отбори от 12 ловно-рибарски сдружения. Точно в 8 часа сутринта 56 стрелци получиха инструктаж от съдийската комисия, ръководена от Христо Захариев, като на случаен принцип петима от състезателите определиха схемата за стрелба. Разбира се, целта беше всички състезатели да бъдат абсолютно равнопоставени.

Участниците бяха разпределени в 10 серии от по 6 човека, като в десетата бяха двама. Състезанието беше прекъснато за около час и половина заради пороен дъжд. Иначе условията, които предложиха домакините на стрелбищния комплекс в Казанлък, бяха отлични.

Купата на НЛРС-СЛРБ спечели Живко Джавгов с уникалното постижение от свалени 29 от 30 панички, като единственият му пропуск бе в последния изстрел на паничка тип „бягащ заек“. Една от многото престрелки бе за второ и трето място между Бисер Димитров и Николай Койчев.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално:

спортинг купата на нлрс-слрб
  1. Живко Джавгов от ЛРС-Варна, който бе награден с купа, медал, грамота, ваучер за 600 лв. от Chameleon Hunting , абонамент за списание „Лов и риболов“ и пълен комплект GPS система за проследяване на кучета от фирма LOREN networks.
  2. Бисер Димитров от ЛРС-Монтана – медал, грамота, ваучер за 500 лв. от Chameleon Hunting, абонамент за списание „Лов и риболов“
  3. Николай Койчев от ЛРС-Стара Загора – медал, грамота, ваучер за 400 лв. от Chameleon Hunting, абонамент за списание „Лов и риболов“
  4. Николай Кулев от ЛРС-Русе – грамота и абонамент за в. „Наслука“
  5. Димо Маджаров от ЛРС-Стара Загора – грамота и абонамент за в. „Наслука“
  6. Стоян Вардев от ЛРС-Бургас – грамота и абонамент за в. „Наслука“

Отборно:

спортинг купата на нлрс-слрб
  1. ЛРС-Нова Загора, наградени с Купата на НЛРС-СЛРБ, грамоти, медали, 100 птици за разселване, осигурени от НЛРС-СЛРБ
  2. ЛРС-Стара Загора – медали, грамоти и 70 птици за разселване
  3. ЛРС-Казанлък – медали, грамоти, 50 птици за разселване
спортинг купата на нлрс-слрб

За първи път се проведе и паралелен турнир сред първите 6 състезатели от индивидуалното класиране за купата на фирма ZARIMEX и ваучер от 100 лв. Стреляха се по три дублета от една и съща позиция. Наградите спечели Николай Кулев от ЛРС-Русе.

спортинг купата на нлрс-слрб

Проведена бе и томбола сред всички участвали финалисти, като полуавтомата Armsan Interia от фирма ZARIMEX бе спечелен от Иван Танев от ЛРС-Казанлък, наградата на ATN –  ваучер на стойност 899 евро отиде при Красимир Драганов, а  куфар за ловно оръжие  от фирма NANUK получи Илия Кулински.

спортинг купата на нлрс-слрб

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ