Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шаранджиите ще се състезават на две групи

С рекордно участие от 29 отбора ще се проведе тазго­дишното държавно първенство в най-тежката категория „Улов на шаран”. Поради големия брой участници се на­ложи разделянето им на две групи, съобщиха от Техни­ческата комисия. Ето някои акценти относно правилата и реда на предстоящия шампионат.

Чрез жребий в група А попадат отборите на „Варна карп”, „Фиш мания 75”, „Корморани” В. Търново, „Еко Клисура”, „Тръстико­во лейк”, „Карп Страйк”, „Фюжън”, „Карп Сливен”, „Чисти брегове”, „Булит”, „Христо карп”, „Мосела”, „Видракс”, „Екстрийм” и „Макс фиш”. В група Б ще играят „Дрънк карп”, СКПР „Стара Загора”, „Родопа 2002-Алигатор”, „Виктори” Шумен, CFT „Млекарево”, „Боби Фишер”, „Каби карп”, „Лидер”, „Инсомния”, „Майсторски риболов”, „Карп Гранд”, „Лебед” Бургас, „Карп” София, „Джери карп”

Поради нечетния брой записани участници се налага да бъде определен отбор, който да влияе с резултата си от двата квалификационни кръга на класирането в група­та с по-малък брой участници, за да може да се изравни броят наказателни точки в двете квалификационни гру­пи. Чрез жребий това ще е тимът на „Чисти брегове”.

Ще се изиграят два квалификационни кръга като отборите ще бъдат разделени в два подсектора. Първият турнир ще бъде на 23-26 май на язовир „Бер­син”. Вторият квалификационен кръг ще е на язовир „Тръстиково” на 13-16 юни.

За финалния кръг, който ще се проведе на язовир „Тръстиково” на 25-28 юли, се класират отборите, заели първите девет места в своите групи в квалификациите. Участниците от квалификационните кръгове не успели да влязат във финалния кръг, получават квота за учас­тие в турнира за Купата на България на 3-6 октомври.

Финалният турнир ще определи републиканския шампион за 2019 година и националния отбор, който ще има право да участва на световното първенство по улов на шаран в Украйна през 2020 година. Републикански шампион ще бъде отборът, който събере най-малко наказателни точки през двата квалификационни кръга и финалния кръг.

Националният отбор ще се подбере чрез по-сложна система, за да има максимална прозрачност и да се даде възможност на най-добрите да ни представят в най-голе­мия световен форум.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ