Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шаранджиите тръгнаха с гръм и трясък

шаранджиите

Държавното първенство по улов на шаран стартира с рекордни улови и хванати тонове риба. И тази година то се провежда по утвърде­ната вече процедура с два квалификационни турнира на язовирите „Тръстиково” и „Берсин” с участието на общо 25 отбора от стра­ната. После на финален турнир измежду най-добре представилите се тимове ще се определи шампиона.

В група „А” на язовир „Тръстиково” играят 13 тима, а шаранджиите в група „Б” на язовир „Берсин” са 12, като жребий определи кой къде ще се състезава. На всеки от двата язовира са обосо­бени по две зони с отделно класиране, за да се получи максимална обективност при крайните резултати.

На язовир „Тръстиково” по време на 72-часовото състезание се извадиха общо 1737 кг риба, дока­то риболовът на „Берсин” беше зашеметяващ – общ улов от цели 6368 кг. На „Тръстиково” обаче сред­ното тегло на извадените шарани е 6,7 кг, докато на „Берсин” е 4,2 кг. Най-голя­мата риба, уловена в пър­вия кръг на шампионата, е от „Тръстиково” и е в актива на „КСР „Фюжън карп” – ша­ран 27,32 кг.

И така, да обявим резул­татите от първия изигран турнир. На язовир „Тръсти­ково” победители в Зона „А” са КСР „Алитатор” със 195,5 кг, следвани от „Фиш мания 75” със 139,8 кг и КСР „Вид­ракс” със 129,1 кг. Зона „Б” пък бе спечелена от КСР „Фюжън карп” с 264,2 кг, а подгласници там са „Карп Фивър” с 228,7 кг и „Христо карп” със 194,5 кг.

шаранджиите

На язовир „Берсин” голе­мият победител в Зона „А” е „Карп Асеновград” с внуши­телен актив от 758 кг (най- голям отборен улов на пър­вия кръг). Следват го „Каби карп” със 727,6 кг и „Карп София” с 552,7 кг. В Зона „Б” картината е следната: Победа за КСР „Кормора­ни” с 647,2 кг, второ място за „Карп Гранд” с 617,1 кг и трето за СКР „Пловдив” с 636,4 кг.

Макар и да са в различни краища на страната („Тръс­тиково” на североизток, а „Берсин” на югозапад) два­та язовира държат много добра популация от ша­рани и стана традиция да се получават много силни и зрелищни състезания в държавния шампионат на шаранджиите. Впрочем, тепърва предсто­ят и още спортни битки в „тежката артилерия” на със­тезателния риболов.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ