Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шефът на ИАРА Галин НИКОЛОВ: Все още няма вкаран в затвора бракониер

Въпреки усилията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да се справи с ширещото се у нас бракониерство, въпреки направените промени в закона с цел криминализиране на това деяние и драстично вдигнатите административни наказания, проблемът в глобален мащаб не е решен. Мобилни екипи от Риболов­ния надзор продължават да намират заложени мрежи, да трупат дивиденти с иззети бракониерски пособия и спасена риба. Тук-там пипват и знакови бандити, на които уж им повдигат обвинения от прокуратурата, а реални последствия няма и бракони­ерството продължава.

Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов направи любопитно изявление в скорошно интервю по БНР. Той обяви, че Агенцията има добра коорди­нация в работата с МВР, Гранична полиция, Агенцията по храните и редица непра­вителствени организации. Това му давало увереност, че рибният ресурс по време на повсеместната забрана за риболов ще бъде опазен. Но така или иначе все още нямало вкаран в затвора бракониер, каквито действия очаква обществото.

Оказа се трудна работа бракониери рецидивисти да влязат на топло. А уж законът вече спомага това да се случи. Сега пък какво пречи?

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ