140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ще поставят знаци за преминаване на диви животни в област Шумен

На 22 места по пътищата в Шуменска област да бъдат поставени предупреждаващи водачите на моторните превозни средства знаци за преминаване на диви животни – това предложиха представителите на шестте горски и ловни стопанства по време на срещата с директора на областното пътно управление инж. Димитър Ковачев, главния инспектор Мирослав Миронов от КАТ – Пътна полиция и инж. Юлиян Будаков от РДГ в Шумен, на която присъстваха и ловният експерт на Североизточното държавно предприятие инж. Тервел Стефанов и председателят на ЛРС “Сокол”-Шумен Стоян Стоянов.

Според участниците в срещата едни от най-опасните участъци, където често стават пътни инциденти с диви животни са около язовир “Фисека” по първокласния път Шумен – Търговище, на АМ “Хемус”, около комплекса “Омуртагов мост” край Велики Преслав, до разклона за село Сушина в община Върбица и в направленията за селата Хърсово, Цани Гинчево и Пет могили в община Никола Козлево.

По време на срещата председателят на ЛРС-Шумен Стоян Стоянов поиска преди изграждането на новия участък от автомагистралата “Хемус” от село Белокопитово проектите да бъдат обсъдени, за да се предвидят пасарелки, през които дивите животни да могат да преминават безопасно по време на миграциите.

 

Повече информация в бр. 37 на в. “Наслука” на 13 септември

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ