Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Щурмуваме морето на гърците

Младен ДОБРЕВ

Дотук зимата е доста мека, но откъм риболов положението у нас е мижаво. Язовирите са в деликатна ситуация – няма здрав лед, а в открити води само влизане с лодка дава някакви реални шансове. По морето сега е мъртвило.

Мнозина българи предпочитат да удължат маршрута си и да отскочат на юг, към Беломорието. По пристанища и кейове на гръцките градчета и села в най-северното крайбрежие става някакъв риболов и посред зима. Я някой лаврак ще се прилъже, я морски кефал или зарган. Ако не друго, поне сафрид ще спаси положението. Рибата там е разнообразна и няма място за сравнение с нашето обезрибено море. Някои залагат на естествени примамки, други твърдо държат на спининга. Всеки със своите разбирания и приоритети.

По реките на съседите ни също има повече риба, отколкото у нас. Е, откакто плъзнахме масово натам като че ли намаля, но все още има какво да се хване и при речен риболов на гръцка територия.

Информация за някои актуални риболовни дестинации в страната ще научите в бр. 6 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ