140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Шумен: Изпълнен е 80 на сто от плана

диви прасета шумен

Георги Ников

Много добра е популацията на диви прасета в ловищата на Ловнорибарското сдружение “Сокол” в Шумен, като таксацията показва, че 270 са животните в района и е предвидено от тях да бъдат отстреляни този сезон 190 броя.

Само за месец и половина от отриването на сезона са отстреляни 134 диви свине, с което годишният план е осъществен 80 на сто. Сред тях има много едри глигани, които носят добри трофеи на точните стрелци.

На много ловни дружинки е разрешено да използват допълнителен отстрел поради покритите им разрешителни, сред тях са селата Венец, Капитан Петко, Новосел, Дибич, Друмево и други. Общото увеличение на допълнителния план е от 50 диви прасета, надяваме се, че ще поискаме да ги увеличим с още толкова бройки.

Ловецът Георги Влайков отстреля в дружинката в село Средня много едър глиган, който тежеше 202 килограма, съобщи специалистът по ловностопанската дейност в сдружението Стоян Иванов.

Силната популация се дължи на големите грижи, които полагат ловците от дружинките и постоянното осигуряване на храна на животните в местообитанията.

За есенно зимния период сдружението е предоставило 35 тона царевица и 15 тона пшеница, но хубавото е това, че тази есен в горите има много желъд, коментират ловците.

Георги Влайков с убития едър глиган от 202 кг в ловището на село Средня.

диви прасета шумен

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ