Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силен ловен сезон, стабилно финансово състояние в ЛРС-Харманли

харманли събрание

С около месец се забави провеждането на общото отчетно събрние на ЛРС-Харманли поради изборите в страната и заетост на залата.

И така, във Военния клуб в града все пак се събраха делегати от всичките 31 дружини от трите общини Харманли, Маджарово и Симеоновград. Председателят на сдружението Александър Петров прочете отчетен доклад, с който запозна колегите си със свършената работа по лова и опазване на дивеча през отминалата година.

Всеобщо е мнението, че ловният сезон е бил успешен и това се базира на факти. Дивата свиня се завръща в ловните полета след сушавите години, свързани с епидемията от АЧС. Особено силни резултати са отчели дружини в общините Маджарово и Симоновград.

Традиционно силен лов на пернати правят местните ловци. Вярно е, че пъдпъдъци и гургулици намаляват и не са с такава численост, каквато е била в добрите стари времена, но все пак има по какво да се стреля през летните месеци и есента.

Добри резултати са отчетени и в отстрела на хиници, като наред с чакали и лисици през зимата са падали и вълци.

Финансовото състояние на сдружението е много добро, нямат задължения към фирми или физически лица, редовно са погасявали всякакви ангажименти.

Радващо е, че в състава на сдружението се вливат млади кадри. Общо 33 ловци са завършили курса и предстои да бъдат приети за редовни членове.

На стилна церемония по време на общото събрание бяха връчени почетни плакети за постигнати успехи на дружини и ловци. Ето някои факти.

харманли събрание

ЛРД-Симеоновград бе наградена за най-висока активност при издаване на разрешителни за индивидуален лов на хищници. ЛРД-Славяново е с грамота за отстреляни 83 чакала и лисици. ЛРД-Остър камък е лидер с отстреляни 5 вълка. Най-голям отстрел на дива свиня (28 бр.) има в ЛРД-Долни Глванак. В ЛРД-Ефрем са с 26 диви свине. В ЛРД-Рогозиново са отстреляли най-много гургули – 218. ЛРД-Дрипчево бе отличено за цялостен принос по опазването и разнообразяването на дивечовото богатство.

Делчо Белев бе удостоен с почетен плакет за цялостен принос по направленията на съюзно-организационния живот в сдружението.

Младен ДОБРЕВ

4. Уважение към заслужилите ловци

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ