140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силен сезон с глигани и пъдпъдъци отчитат в ЛРС-Мездра

мездра лов

Добър сезон и 78% изпъл­нение на плана за ползване на дива свиня отчита „Лов­но-рибарско дружество Ме­здра-Роман” – гр. Мездра. Това съобщи специалистът по лова Мариян Атанасов и уточни, че през 2021 г. ло­вците от 28-те дружинки в състава на мездренското сдружение са отстреляли 291 диви свине. Като най- добри стрелци и с най-добра слука през последния ловен сезон са се показали ловци­те от дружина Типченица. Те имат отстреляни 26 ек­земпляра дива свиня, два от които са трофейни.

Единственото преизпъл­нение на плана за ползване на ловно-рибарското сдру­жение е при хищниците. 692 са отстреляните чакали. Изпълнението на плана при този вид хищник е 136%. При лисиците е 93%, а от­стреляните животни от вида са 286.

Добър резултат отбеляз­ват мездренските ловци и при дивечовите птици. Точно 2952 са отстреляните пъдпъ­дъци, 558 са зеленоглавите патици и 578 гривяците.

Най-малко е ползването при фазаните. При тях из­пълнението на плана е само 31%. Отстреляните фазано­ви птици за целия отминал сезон на цялата територия на мездренското ловно-ри­барско сдружение, което стопанисва 73309 ха площ, е 77.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ