Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силен старт на сезона в ЛРС-Кърджали – отстреляха 32 диви свине

Силен старт на сезона в ЛРС-Кърджали - отстреляха 32 диви свине

32 диви свине отстреляха ловците от ЛРС-Кърджали през първите два дни от настоящия сезон за групов лов на дива свиня. На дружина се падат средно по две. „Урожаят” можеше да бъде по-богат, но заради лошото време на втория ден някои дружини прекратиха излета.

Най-точен беше мерникът на членовете от ЛРД-Комунига. За два дни те регистрираха ре­кордна слука – 10 животни. Добри резултати от­четоха също колегите им от Черноочене, Кър­джали 1, Кърджали 2 и Бойно.

Специалистът по лова на ЛРС-Кърджали Господин Калоянов определи нача­лото на сезона като силно. В ловните полета на дру­жините е било наблюдава­но сериозно придвижване на дивеча и разместване на гъстотата му, тъй като дивите свине са били под­ложени на силен стрес от гърмежите, произвеждани от оръжията при стрелба.

От всички отстреляни ек­земпляри се вземат проби за трихинелоза и афри­канска чума по свинете. Те вече се събират всеки вторник в централата на ЛРС-Кърджали. След това се изпращат за изслед­ване в лабораторията на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, а не в частна лаборатория в Пловдив, каквото бе първоначално­то намерение. След срав­няване на цените се оказа, че в Хасково е по-евтино, а и пътят дотам е много по-къс.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Кърджали” – Гр. Кърджали
Пощ. код: 6600
Телефон: 6-22-60
Мобилен: 0886 060 341

Реклама

ЛОГО - СЛРБ