Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силни емоции и много веселие на Петия северозападен ловен събор Чупрене `2018

Владислав АНТОНОВ

В подножието на Чупренски балкан се проведе Пети северозападен ловен събор Чупрене `2018. В рамките на два дни – 8 и 9 септември, посетителите имаха възможност да се насладят на традиционна кухня, щандове на ловна тематика, трофейна изложба, ловни сувенири и много други атракции.

На 8 септември в 15:00 часа съборът бе открит. Официални гости на празника бяха кметът на Община Чупрене Ваньо Костин, Филип Попов и д-р Цветан Топчиев, народни представители от Видин, инж. Георги Младенов, експерт-координатор от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, Златимир Рашич, председател на побратименото сръбско ловно сдружение „Д-р Миленко Хаджич“ – гр. Сврлиг, Зоран Соколович, председател на побратимите от Ловно сдружение „Миничево“. Всеки от гостите отправи празнично приветствие към съборяните.

След освещаване на знамената на сдружението и ловните дружини всички участници и гости бяха поканени да посетят ринга за провеждане на киноложката изложба. В нея се включиха всички желаещи, а категориите „Дете и куче“, „Дама и куче“ и „Най-лакомо куче“ направиха проявата изключително атрактивна.

Стрелба с въздушна пушка за деца от 7 до 10 години, за деца от 11 до 16 години и жени предизвика небивал интерес. Участниците премериха сили, като стреляха в мишена от 15 метра. Радостта и веселието не спряха през цялата надпревара.

В програмата на събора фигурираше и теглене на въже. Атрактивното мероприятие привлече за публика всички присъстващи на събора и донесе много радост както на зрителите, така и на участниците. Най-силно дърпащи се оказаха представителите на отбора на село Търговище: Тихомир Чолаков, Любомир Милканичов, Веселин Пенков и Ангел Милчин.

„ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА“

„Черешката на тортата“ беше концертът на оркестър „Южен вятър“ и солисти, както и тегленето на томбола с много атрактивни награди, като най-интересните бяха GPS за проследяване на куче, уикенд за двама и екскурзия до Световното ловно изложение в австрийския град Залцбург.

С много веселие и игри завърши първият ден на събора.

На втория ден съборът бе открит в 7:30 ч. с паралелно записване за двата турнира с кучета – „Свети Хуберт“ и състезание в гатер.

На състезанието в гатер съдии бяха Зоран Мокритски – FCI съдия, и Боян Бранкович. В него взеха участие 24 кучета, като само две успяха да намерят дивото прасе. На първо място се класира куче Рамбо от порода сръбско трицветно гонче на Кристиян Зарков. Младият ловец членува в ЛРС-Горна Оряховица. На второ място се класира кучето Буря на Мирелла Илиева от ЛРС „Миджур“ -Чупрене, членуваща в дружина Горни Лом.

В състезанието „Свети Хуберт“ участие взеха 17 кучета, съдийският състав бе представен от Любомир Катронски – FCI съдия, и Иван Маринов. След тежка борба на първо място се класира кучето Кайен на Петър Ветренски.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ