140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силни емоции на старта за ЛРД Ласкар-Ралево

Валери АНГЕЛОВ

И тази година откриването на ловния сезон за едър дивеч в ЛРД Ласкар-Ралево към ЛРС-Плевен беше успешно. Рано сутринта, още преди да се развидели, ловците се бяха събрали на изходния пункт в Ралево.

След оформяне на документите за предстоящия лов председателят на дружината Митко Николов обърна внимание на спазването на правилата за безопасно боравене с оръжието по време на излета и даде указания за действие. Всички ловци бяха облечени в еднакви оранжеви светлоотразителни жилетки, надписани на гърба с името на дружината. Заслугата за това е на секретаря Цанко Гатев.

На всеки член от нея беше поставена задача персонално и указани местата на пусиите. Гоначите под ръководството на опитния ловец ветеран Валентин Василев поеха към изходния пункт. Останалите заеха стриктно местата си.

Личеше перфектна организация и дисциплина на излета. Ловните кучета влязоха в стихията си. Не остана храсталак непреровен. Това даде и резултат. До единадесет часа вече бяха отстреляни четири диви свине, от които един глиган – 200 кг, две животни около 120 кг и един приплод 80 кг. С най-точен мерник се оказаха стрелците Антон Койчев, Владимир Цветков, Слави Иванов и Валери Любенов.

След приключване на лова всички участници бяха поканени на богато отрупана трапеза, за да отпразнуват началото на ловния сезон. Веселието продължи до късно през нощта. Валентин Василев беше събрал около себе си няколко по-млади колеги и ги омайваше с разкази за минали подвизи. Ако всички изстрели бяха реални, около него нямаше да може да се стъпи от гилзи.

С пожелания за бъдещи успехи и наслука ловците се разотидоха по домовете си.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ