140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силни изяви на нашите плувкаджии в тренировките

   Участващите 34 отбора вече усилено тренират на Гребния канал в Пловдив, където ще мерят сили през уикенда. Церемонията по официалното откриване на Световното първенство по риболов на плувка е в четвъртък от 18,30 на централната трибуна на Гребната база. В петък пък ще се проведе официалната тренировка.

   През първите два тренирочъчни дни българите постигат добри резултати и трупат солиден улов, което им дава увереност за добро представяне. Ловят се предимно шарани и каракуди, а даже имаше истински екшън за зрителите, след като голям амур счупи въдицата на руски състезател. В Канала има солидни количества риба (по неофициални данни около 40 тона) и това е предпоставка за силно състезание с много емоции.

   От Федерацията по риболовни спортове заявиха, че влизане в челната десетка ще е успех при жестоката конкуренция в най-популярната риболовна дисциплина.

  Нашите състезатели са Веселин Василев, Заприн Манолов, Огнян Райдовски, Евгени Милев, Калин Запрянов, Симон Симонян с треньори Пламен Панталеев и Калин Митранов.

   На Канала присъстват редица светила в риболова на плувка, включително и бивши световни шампиони като Алан Стотърн, Валтер Тамаш и други. Там е и миналогодишният световен първенец руснакът Юри Сипцов.

   Снимка: bigfish.bg

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ