Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Силно представяне на България на изложението в Залцбург

изложение залцбург

Традиционното ловно изложение в Залцбург се проведе от 22 до 25-ти февруари и бе посетено от десетки хиляди ловци, риболовци и любители на природата.

Българската държава бе представена предимно с трофеи от последните 5 години, сред които бе и новият национален рекорд от сръндак (214.98 по CIC). В трофейната експозиция присъстваха и националният рекорд от елен лопатар (208.22 по CIC), националният рекорд от муфлон (240.05 по CIC), благороден елен със завидните (260.68 по CIC), който е добит през ноември 2023-та година край Велико Търново. Този трофей се нарежда на 6-то място в българската класация и попада в Топ 20 на световната. 

изложение залцбург

Единственият изложен по-стар трофей бе този от дива свиня (158.20 по CIC), който е вторият по сила света и предишен световен рекорд.

Доброто стопанисване на дивеча дава своите плодове особено в развитието на трофеите при благородните елени. При тях за последните 3-4 години има няколко трофея с над 260 точки по CIC, което предизвиква интереса на заможни ловци да дойдат и да опитат късмета си в лова на това благородно животно. Това е и една от причините щандът ни да се радва на голям интерес. По време на изложението бяха договорени множество заявки за трофеен лов в България, част от които за животни без горен лимит на точките.

изложение залцбург

Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” бе част от работната среща на комуникационната група на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) в Залцбург. Представители на организацията бяха Кристиян Попов и Калин Балджийски, които се включиха в обсъждането на стратегията на федерацията за следващите избори за европарламент и въвеждането на методи за подобряване на отношението на обществото към ловците.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ