140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Скромна слука за ЛРД-Сенник на старта

лов сенник

Десетина ловци от ЛР- Сенник към ЛРС-Севлиево, се събраха около шест сутринта на 12 август за  първия излет от новия ловен сезон. Сред най-надеждното присъствие тук бяха и ловните „специалисти“, кучетата на Михаил Николов и Ивайло Вълчев.

С няколко гръмвания по пъдпъдък ЛРД-Сенник откри сезона, макар като цяло този пернат дивеч да го няма напоследък.

Малко преди девет сутринта ловците от ЛРД-Сенник приключиха лова със заключението, че пъдпъдъкът го няма за разлика от предишни години, когато първият ловен излет за откриването на лова е завършвал с доста емоции и слуки на пъдпъдък.

Според Христо Христов, председателят на дружинка Сенник, причина да го няма е не само сушата и жегата, които ескалират през последните години.

„В нашето ловно поле имаме прекрасни местообитания за пъдпъдък, но сега той никакъв не се чува. Вдигнахме само един-два пъдпъдъка при условие, че днес има влага и роса“ – каза Христо Христов.

Той, заедно с още местни ловци от региона на Севлиево, Габрово и Дряново, години наред досега надигат глас срещу използването на препарати от земеделските арендатори по тези места, които унищожават не само плевелите, а и растителността, която е хранителна база за пъдпъдъка.

 „Пожелавам „Наслука“ на ловците от цялото Национално ловно-рибарско сдружение и се надявам, че все още има съхранени места за пъдпъдъка и те са донесли ловни емоции и радости на колегите. При нас беше ясно предварително, че пъдпъдък не се чува. Миналата година беше много сушава, но ние продължаваме да вярваме, че това ще е временно и че пъдпъдъкът ще се завърне по нашите ловни  полета“ – завърши председателят.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ