Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

След 28 години прекъсване – Коледен лов на зайци в ЛРС-Омуртаг

омуртаг лов зайци

Първи ловни излети на див заек в ЛРС-Омуртаг, след като цели 28 години не е ловувано на този дивеч. Общо 9 от 12-те дружини от състава на сдружението се включиха, като едни излязоха на 16 декември, а други – навръх Коледа. Интересно е да се отбележи, че на първата дата ловът мина на снежен декор, а на втората, по Коледа – при пролетно време.

омуртаг лов зайци

Повече подробности за това знаменателно събитие от живота на ЛРС-Омуртаг разказа ръководителят Георги Георгиев:

„Действително, организирахме този лов след дълго прекъсване и може да се каже, че резултатите са прилични. Отстреляни са 100 диви заека, като най-доволни останаха ловците от Камбурово, Змеино, Трета градска дружина. Е, не всеки успя да се сдобие с ценния трофей, но хората и на това са доволни, след като бяха забравили що е то заешки лов…“

омуртаг лов зайци
омуртаг лов зайци

През декември са отстреляни 10 диви свине, в с. Змеино са с 3 точни попадения, а две животни имат в Първа градска дружина. Сред сполучилите в този лов са и Трета градска дружина, както и с. Плъстина.

И още интересни факти по отношение на свинския лов, предоставени от г-н Георгиев:

„Страшно много диви свине дойдоха по нашите земи през последните две седмици. По празниците, а и малко след тях времето се задържа меко, падналият по-рано сняг, се стопи. Дали по тази или по друга причина, но е радващо, че дивеч има, а това дава оптимизъм за успешен завършек на сезона. Всички са амбицирани за достоен финал“.

По отношение декемврийския отстрел на хищници местните ловци също има с какво да се похвалят. Общо 70 чакала и 50 лисици са реализирали през месеца. В с. Беломорци са шампиони по отстрел на хищници, а добри резултати имат и в селата Плъстина и Обител.

В сдружението тече кампания по набиране на кандидати за курс за придобиване право на лов.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ