Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

След 3 години възстановиха ловния събор в ЛРС-Харманли

След 3-годишна пауза, поради върлувалата ковидпандемия в страната, в ЛРС-Харманли възстановиха една отколешна традиция – в края на лятото да провеждат ловен събор. Тази година в началото на септември около 1000 ловци и техните семейства се събраха на своята база в Ловния парк край града, за да празнуват, както те си могат.

В деня на събора се проведе киноложка изложба, а официалната част започва с тържествено освещаване на знамената на дружините от състава на сдружението. Осветен бе и приготвеният курбан за здраве и берекет. Ритуалът извърши отец Живко от Православен храм в Харманли.

събор харманли

Председателят на сдружението Александър Петров поздрави всички с кратко приветствие и връчи награди – почетни плакети – на отличили се ловци с най-голям отстрел на хищници през отминалия ловен сезон.

Веселието продължи на открито през целия ден, за което се погрижиха няколко музикални състава. Времето се оказа благосклонно – слънчево и спокойно, в пълен унисон с празника, който се завърна триумфално и ще присъства в календара на сдружението занапред.

От ръководството на ЛРС-Харманли се похвалиха и с новата придобивка – масивната вила в Ловния парк вече и документално е тяхна собственост и ще се превърне в дом за ловците.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ