Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Слуката на ловците в ЛРС-Пещера е пъдпъдъци, гривяци и гургулици

пещера лов

За територията на ЛРС-Пещера най-добър е сезонът към този момент в дружините на село Бяга и град Брацигово. Оценката е на специалиста по лова на Сдружение „Ловно- рибарско дружество Пещера” Петър Маринов.

В Бяга пъдпъдъците тази година се вдигат е м. „Исара“. Брациговските ло­вци са заложили на гривяци и гургулици. Ловуват ги в м. „Друма“, където имат удоволствието да наблюдават множество фазанови люпила и малки зайчета.

„Ловно-рибарска дружина Брацигово е една от най-дис­циплинираните и задружни дружини в състава на ЛРС-Пе­щера. Ловците полагат много усилия и бракониерството в ловностопанския район, кой­то стопанисват, е сведено до нула. Председателят на дру­жината Стоян Рашайков поло­жи усилия и запази целостта на дружината. Затова и успе­хите са видни“, обясни Петър Маринов.

пещера лов

Той съобщи още, че освен добрата слука на гривяк и гургулица от началото на но­вия сезон, за 2022/2023 г. това е дружината с най-добър от­стрел на дива свиня за цялото пещерско сдружение. Ловците всеки сезон отстрелват между 20 и 30 диви свине. Най-успе­шен е Атанас Тошков, който за миналия сезон има отстреляни две трофейни диви свине.

Анелия СЛАВЕЙКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ