Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Слуката подмина ЛРД-Тервел 2, но не и настроението

Всички условия за успешен ловен излет бяха налице в съботния ден в ловно-стопанския район на ЛРД-Тервел 2, която е член на едноименното сдружение с дългогодишния председател на УС инж. Веселин Влаев. Гости на тервелските ловци бяха генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукьянчук и представителите на сдруженията от Добрич, Крушари и Вълчи дол, водени от своите председатели.

След предварителния инструктаж в продължение на 6 часа бяха реализирани две гонки. Ловците бяха подпомагани и от 5 кучета, специално обучени за лов на дива свиня. Времето беше слънчево и топло, а безветрието допълнително окуражаваше опитните ловци. Пресните следи от животните също предвещаваха добра слука. Да, ама не! Някои видяха прелитащи фазани, други – зайци, но помен нямаше от желаните диви прасета.

В плюс за всички останаха изминатите километри на чист въздух и слънце и отворения от голямата умора апетит. Домакините от Тервел бяха взели мерки за реализиране на план Б и поканиха своите гости на маса с какво ли не, за да обсъдят ловния ден.

 

Повече информация в следващите броеве на в. “Наслука”

 

Николай Мирчев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ