140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Служители на ДЛС-Паламара разчистват пътищата от клони

Служители и работници на ДЛС-Паламара ще разчистят надвисналите над основните пътни артерии клони и храсти в общините Никола Козлево, Венец и Каолиново, съобщи директорът на стопанството инж. Севен Башлъ. „Ще се опитаме да приключим преди да е завалял сняг, за да може водачите да пътуват безпроблемно през зимата“, допълни Башлъ. Той каза още, че за разчистване на опасните клони и храсти се използва техника на Паламара и повдигаща се платформа, която е предоставена от община Венец.

Към момента е прочистена растителността в направленията Никола Козлево – Пет могили, Никола Козлево – Хърсово, Никола Козлево – Цани Гинчево, главния път Шумен – Силистра /в частта си в област Шумен/, Венец – Дренци, Венец – Осеновец и изхода на село Изгрев в посока Силистра. Следващата седмица ще бъдат окастрени опасните дървета и храсти по направленията Венец – Черноглавци, Ясенково – Капитан Петко и Кус – Лятно.

„Действията, които предприехме, са след проведена среща в Областна управа – Шумен, на която бяха набелязани мерки за подобряване условията за пътуване по републиканските и общински пътища през идващата зима. Уведомили сме полицията за работата си и те осъществяват контрола на движението по пътните отсечки по които работим“, обясни инж. Севен Башлъ и допълни, че кастренето на опасните клони и храсти ще приключи до 30 ноември. 

 

Татяна Димитрова – експерт „Връзки с обществеността“ в СИДП

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ