Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Служители на ЮЗДП в мащабна акция по македонската граница

Юлияна КОЛЧАКОВА

Екипи на Югозападното държавно предприятие продължават работата по отстраняване на дървесна и храстова растителност в 3-метровата полоса по българо-македонската държавна граница, съобщават от ведомството. Дейностите по почистване, поддържане и обновяване на граничната линия започнаха през пролетта на 2017г., като вече са почистени 59 км. До крайната точка – връх Тумба в планината Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония, остават около 8 км. Това е най-тежкият участък, тъй като теренът е силно пресечен и с голям наклон. Почистването там ще бъде извършено при благоприятни атмосферни условия.

В момента 15 служители на ЮЗДП, оборудвани с бензиноморни триони и храсторези, отстраняват саморасли дървета и храсти в участък в достъпната част на Беласица, в землището на петричкото с. Габрене. Цялостната дейност по почистване се очаква да приключи до началото на юни.

От ЮЗДП припомнят, че през 2016 г. техни служители са съдействали за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 км по българо-гръцката и българо-македонската граници.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ