Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Софиянец хвана 8 кг бяла риба на язовир „Искър”

екшън бяла риба

Валери Йонков (на 31 г.), от София, е известно име в рибарските среди. Изя­вен каякар, натрупал опит с трофейни хищници от редица големи язовири. Този път е преживял екшън с бяла риба на язовир „Искър”, който споде­ля с вълнение и все още неотшумели емоции.

„Имах намерение да потърся трофей – сом или бяла риба и трябваше да бъда на вода още преди разсъмване, да посрещ­на изгрева в „бойна готовност”. На 18 юли станах още в 2 часа, а в 5 часа пуснах каяка и влязох във водите на язовир „Ис­кър”.

Реших да пробвам да се движа по под­водните релефи и ръбове. Замахнах с примамката и я оставих да потъне 7-8 метра, когато видях „джурум” от бягащи рибки на повърхността. Последва изключи­телно мощен удар, а авансът на макарата засвири звучно. Разбира се, адреналинът се качи на макс.

екшън бяла риба

След ожесточена борба в продължение на няколко минути рибата се показа на повърхността. Огромна бяла риба! Чак не можех да повярвам на очите си. Но дър­жах нещата под контрол и след още някои перипетии при ваденето я качих на борда. Тежеше 8 кг, а на дължина разпъна ролет­ката до 87 см. Порадвах й се, снимах се с моя трофей, който определено ми е личен рекорд за вида, и после я върнах там, от­където е дошла. Такава риба заслужава да живее!

Благодарих за този незабравим ден с цялото си сърце, че съдбата ме срещна с тази стара бяла риба. Сега съм зареден с енергия и очаквам следващия риболов…”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ