Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Софиянци луднаха по едрите искърски платики

 

Експерти в улова на трудните искърски платики се хвалят с невероятни постижения. За ден хващали по 30-40 кг риба. Разбира се, връщат я обратно, такива количества е абсурдно да се прибират. А и тези хора-софиянци, за които става дума, са спортсмени и изобщо не вземат риба за домашни нужди.

Е, не всеки може да натрупа такъв улов, но като цяло платиката се показва в добра светлина през последните седмица-две и се лови – къде на фидер, къде на плувка. Като че ли по-силни резултати се постигат в устието при вливането на река Искър. На Шипочанския залив преобладават разочарованията.

Тази пролет излизат предимно едри платики. Ако се стигне до сериен улов, със сигурност ще попаднат риби по кило и нагоре. Казват, че най-едрите гонели две кила. Кълват приоритетно на червеи – торни, земни и бели, както и на комбинации между тях. Ако се лови в близост до устието, трябва да се има предвид течението, което се образува от вливащата се голяма вода и това налага по-специален подход. Фидеристите подбират по-обемни хранилки, за да не бъдат измествани. Впрочем, фидерните въдици в този район са за предпочитане.

Още атрактивни риболовни новини може да прочетете в бр. 17 на в. „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ