Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Спинингистите изиграха втори силен турнир в шампионата

Състезателите от републиканското първенство по улов на пъстърва с изкуствени примамки показаха висока класа и във втория кръг от шампионата. На река Въча в рамките на двата състезателни дни спинингистите уловиха общо 534 пъстърви, а водещите ни състезатели демонстрират отлична форма преди световното първенство на 26 и 27 май в Сараево.

Борбата за първото място в турнира между Георги Гетов от „Михалково“ и Петър Лаков от „Родопа 2002“ приключи с победа Гетов. До третото място се добра по-големият от михалковските братя Костадинови – Николай, а по-малкият Тодор завърши четвърти.

В отборното класиране отново, както и в първия кръг, лидерската позиция е за тима на „Михалково“, който на практика с тази втора победа си подсигури и шампионската титла за сезона.

Направи впечатление отличната игра на неколцината юноши в крехка възраст, които се състезават в мъжкия шампионат. 18-годишният Костадин Костадинов от състава на ЛРС-Девин завърши на 13-о място, а веднага след него се класира столичният гимназист от „Видракс“ Калоян Якимов. Именно тези два отбора са с най-ниска средна възраст в първенството, а в съставите им са събрани все обещаващи таланти, които със сигурност ще имат добро бъдеще в спининговия риболов.

След този кръг беше излъчен и националният отбор на България, който ще се състезава на световното първенство в Сараево. В състава влизат Георги Гетов, Тодор Костадинов, Петър Лаков, Николай Костадинов и Любомир Бояджиев. За нашите е добре, че познават река Железница, където ще се проведе мондиалът на спинингистите. Тази пролет те бяха там за участие в международния турнир „Железница Спин Къп”, а Георги Гетов дори спечели престижна победа.

Класиране II кръг

1. „Михалково“ – 177,5 н.т.

2. „Родопа 2002“ – 231,5 н.т.

3. ЛРС-Асеновград – 247,5 н.т.

4. „Стари видри“ – 300,5 н.т.

5. ЛРС-Девин – 319,5 н.т.

6. „Риболовен свят“ – 329,5 н.т.

7. „Видракс“ – 331,5 н.т.

8. „Острието“ – 398,5 н.т.

9. „Станимака“ – 400,5 н.т.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ